21. Yüzyılda Kağıt Fatura Kesmek
Fatura ticari faaliyetler sonucunda verilen hizmeti, ürünü veya servisi kayıt altında tutan bir nesne. Faturayı Geleneksel fatura ve Elektronik fatura olarak ikiye ayırabiliriz.
Geleneksel fatura (Türkiye için) Maliye Bakanlığının izin verdiği matbaalardan birbirini takip eden seri numaralar ile özel olarak basılmak durumunda. Geleneksel fatura fiziksel bir fatura biçimi olduğu için yönetmesi zor. Kesilen faturalar alıcısına kargo yoluyla iletilmesi gerektiği için hem emek hem maliyet bakımından yük oluşturuyor.
Elektronik fatura ise yönetmesi kolay ve taşıma masrafı olmadığı için büyük bir kolaylık. Bunun yanında elektronik fatunın ölçeklenmesi çok kolay, yani 1 müşterinize de 1 milyon müşterinize de kolaylıkla fatura iletebilirsiniz. 1 milyon müşteriyi bırakın onlarca faturayı fiziksel olarak yönetmek bile çok büyük bir yük ve maliyet. Aynı zamanda e-fatura kullanmak gereksiz ağaç tüketimini azaltacağı için doğaya daha saygılı.
KodEdu Bilişim Danışmanlık olarak bugün elektronik faturaya geçtik. Bundan sonra vereceğimiz eğitim, yazılım ve danışmanlık hizmetlerinde kurumsal müşterilerimiz için e-fatura, bireysel müşterilerimiz için ise e-arşiv fatura kullanacağız. Bu vesileyle elektronik faturaya geçişi tüm işletmelere tavsiye ederim. 21. yüzyılda hala geleneksel fatura kullanmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum.
Elektronik faturaya geçiş sürecimizi kolaylaştıran yerli Paraşüt girişimine ayrıca buradan teşekkür ederim.
Paraşütü denemek isterseniz buradan davetiye bağlantısını kullanabilirsiniz.
Sorularınız olursa yorum kısmından bana iletebilirsiniz.
Tekrar görüşmek dileğiyle.