Atlassian’ ın bulut bilişime sunduğu hizmetler..
Enterprise yazılım üreticisi Atlassian firması, JIRA ve Confluence ürünlerini de içine alan yeni fiyat stratejisini geçtiğimiz Salı günü duyurdu. Firma hali hazırda Cisco, Citigroup, Netflix, Facebook, Zynga ve Adobe firmalarının da içinde bulunduğu 26.000 müşteriye hizmet vermekte. Özellikle JIRA ’nın bug-and-issue tracker (bug ve sorun izleyici) özelliği ile bil hayli dikkat çekiyor. Atlassian ürünlerinin sektörde çok tutulmasının en önemli sebebi, kendi sunucunuzda hiçbir konfigürasyona ihtiyaç duymuyor oluşunuz. Yani cloud computing (bulut bilişim)’in nimetleri. Siz bir işlem talep ediyorsunuz, ve sonuç kendi içinde kümelenmiş sunuculardan size döndürülüyor. Bu sayede iş yükünü kendi sunucularınızdan ve istemcilerinizden soyutlamış oluyorsunuz.
Ayrıca istediğiniz takdirde kendi sunucunuz üzerinde de birazdan zikredeceğim servisleri kullanabilirsiniz. Atlassian OnDemand , hizmetiyle beraber, artık hey ay müşteriler ihtiyaçlarına dönük olarak, kullandıkları ürünün kullanıcı kotasını değiştirebilecekler, bu sayede müşteriler rahat bir nefes almış olacak.
Atlassian OnDemand hizmetiyle birlikte, JIRA, Confluence, GreenHopper, Team Calendars, Bonfire, FishEye, Crucible ve Bamboo ürünleri aylık 10 kullanıcıya kadar 10 Dolar üzerinden ücretlendirilecekler. Bu servislerin en güzel yanlarından biri ise birbirleriyle entegre olarak çalışabiliyor olması. Bu fiyat sistemi ve ihtiyaca dönük ölçeklenirlik ise orta ölçekli şirketlere pek fayda sağlayacağa benziyor. Şirketin servis yapısını tekrardan tahlil etmesiyle birlikte , web sayfasının tasarımı ve logosu yeniden yapılandırıldı. Böylece market üzerinde daha fazla çıkış ivmesi kazanması bekleniyor. Özellikle JIRA ile yazılım projelerini yönetmek çok rahat bir hal alıyor.
Confluence; Proje ekibi içersindeki e-mail kargaşasından kurtuluyor, mesajlaşmalarınızı , dosyalarınızı, yeni fikirlerinizi ekibinizle hızlı ve esnek bir şekilde paylaşabiliyorsunuz.
GreenHopper; Agile yazılım geliştirme sürecini yönetme yazılımı, artırımsal ilerlemeleri izleyebiliyor ve ekibinizle sürekli etkileşim kurmuş oluyorsunuz. Scrum ve Kanban metodolojilerini desteklemekte. İki metodolojinin karşılaştırmasını buradan inceleyebilirsiniz.
Team Calendars; Projelerinizin zaman planlamasında görev alıyor ve Confluence sayfalarınızla entegre çalışabiliyor.
Bonfire; Test ettiğiniz web yazılımı üzerinden JIRA ile proje bug’ larınızı raporlama ve JIRA sisteminde takımınız ile paylaşmanıza yarayan bir yazılım.
Bambo; Gerçekten Bomba 🙂 Altuğ Bey’in İstanbul Java Günü’ nde bahsettiği Jenkins yazılımına benziyor. Sizin için projenizin build (ant, maven),test (birim testi, selenium testi), deploy ve release aşamalarını kontrol ediyor ve sizin için yönetiyor.
1 Comment